
ජාතික ආහාර ප්රවර්ධන මණ්ඩලය
ආර්ථික ස්වාධීනත්වයෙන් යුත් ජාතියක් ගොඩනැගීම උදෙසා
1973 අංක 15 දරණ ශ්රී ලංකා පනත මගින් සම්මත වූ ජාතික ආහාර ප්රවර්ධන මණ්ඩලය නොහොත් NFPB යන කෙටි නාමයෙන් ප්රචලිත අප දේශීය කෘෂි ආර්ථිකයක් හරහා කෘෂිකාර්මික කටයුතු වල තිරසාර සංවර්ධනයක් අත්කරගැනීමේ සංකල්පයට ප්රමුකත්වය ලබා දීමෙන් විෂ සහිත ද්රව්ය අඩංගු නොවන සම්ප්රදායික සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර ප්රවර්ධනය කිරීම සඳහා මෙහෙයුම් සිදු කරයි.
ආහාර ප්රවර්ධනය

විකුණුම් මධ්යස්ථාන පිහිටුවිම

ගොවිපල සංවර්ධනය කිරීම

නියමු ව්යාපෘති මෙහෙයවීම
අතිගරු ජනාධිපති, මෛත්රීපාල සිරිසේන මැතිතුමාගේ සංකල්පයට අනුව ගරු අමාත්ය දුමින්ද දිසානායක මහතා ගේ අනුදැනුම යටතේ යැපුම් මානසිකත්වයෙන් තොරව ආර්ථික වශයෙන් ස්වාධීන ජාතියක් ස්ථාපිත කිරීමේ අරමුණ සාක්ෂාත් කරගනු පිණිස හරිත විප්ලවයක් හරහා තිරසාර සංවර්ධනයක් ඇති කර ගැනීම පිණිස 1973 අංක 15 දරණ පනත යටතේ ජාතික ආහාර ප්රවර්ධන මණ්ඩලය ස්ථාපිත කරනු ලැබීය.

අපගේ නවතම පුවත්
Selling of the seed turmeric harvest of the Buththala farm, National Food Promotion Board-2022

National Food Promotion Board Sri Lanka National Freedom from Hunger Campaign Board Renting the second story of Dehiwala store

Tenders are invited to sell machinery and various equipment discarded by the factory and office of Kalankutti branch of the National Food Promotion Board ( National Hunger Eradication Council, Sri Lanka)

අපගේ පෝෂ්යදායි ආහාර නිෂ්පාදන
සනීපාරක්ෂක සහ පෝෂණය ආහාර නිෂ්පාදනයන්ගෙන් නිරෝගිමත් දැයක් බිහිකිරීම
අතීතයේදී, පෙරදිග ධාන්යාගාරය ලෙස ප්රචලිත වූ ශ්රී ලංකාව අද වනවිට සෞඛ්ය සම්පන්න නොවන ආහාරයන් පරිභෝජනය කිරීමේ දැඩි ප්රවණතාවයක් ඇත. සෞඛ්ය සම්පන්න ජාතියක් ගොඩනැගීමේ මූලික ඉලක්කය සහිතව මගින් ධාන්යමය නිෂ්පාදන පෙළක් වෙළදපොලට හදුන්වා දී ඇත.
මවුපෝෂ

සුවපෝෂ

විශේෂ සහල් පිටි මිශ්රණය

විශේෂ තොසේ පිටි මිශ්රණය

අපගේ විවිධ ව්යාපෘති
ශක්තිමත් ජාතියක් බිහි කිරීම උදෙසා අපගේ ක්රියාමාර්ගයන්
SWIPE RIGHT OR LEFT

වසර 25 ක
අඛන්ඩ ගමනක්
අපේ සේවාවන් දැන ගන්න
අපගේ විශේෂිතතාවයන්

ජාත්යන්තර ප්රජාව දැනුවත් කිරීම
කෘෂිකාර්මික හා කාර්මික නිෂ්පාදනය වැඩි කිරීම සඳහා වූ යෝජනා ක්රියාත්මක කිරීමෙහිලා විදේශ නියෝජිතත්වය උනන්දු කිරීම.

ප්රගිතිශීලි ක්රමෝපායන්
දේශීය ආහාර භාවිතය සහ නිෂ්පාදනය ප්රවර්දනය කිරීම තුලින් පසු අස්වනු හානිය අවම කිරීමේ තාක්ෂණය බිම් මට්ටම තෙක් රැගෙන යාම.

රැකියා අවස්ථාවන් ලබාදීම
ගැමි ජනතාවට ආර්ථික සහ සමාජ වර්ධනයට සහයෝගී වීම සඳහා අවස්ථාව ලබා දීම.

නිරෝගිමත් දැයක් ගොඩ නැගීම
දේශීය ගොවීන්ගෙන් මිලදී ගත් පෝෂ්යදායී ආහාර නිෂ්පාදන හරහා නිරෝගිමත් ජාතියක් ශක්තිමත් කිරීම සහ ගර්භනී කාන්තාවන් හා ළමුන් අතර පවතින ඌන පෝෂණ තත්වය අවම කිරීම.